Anasayfa / Yazılım / Javascript / Google Maps Api ile Marker Ekleme

Google Maps Api ile Marker Ekleme

Bu yazımda Google Maps haritası üzerine işaretçi koymayı anlatmaya çalışacağım. Koordinatı bilenen bir noktaya veya mouse click ya da double click eventi ile harita üzerine herhangi bir noktaya marker denilen bu işaretçiler konulabilir. Öncelikle yerleştireceğimiz noktanın kooordinatının bilindiğini varsayarak örnek yapalım :

Yukarıda geçenleri daha önceki yazılarımda açıklamıştım. Var marker değişkeni ile yeni bir tane işaretçi oluşturuyor ve daha önceden tanımladığım koordinatlara konumlandırıyoruz. Ve üzerine geldiğimizde etiketinde selam yazacak.(Üzerine tıkladığımızda herhangi bir bilgi penceresi açılmayacak, ileride bu konudan bahsedeceğim.

Google Maps Api ile ikinci marker yerleştirme örneğimizde de harita üzerinde tıkladığımız yere marker konulmasını sağlayalım. Bu işlem için aşağıdaki eklentileri javascrip te ekliyoruz.

Böylece tıkladığımız her yere bir marker koyabiliyoruz. Son olarak Google Maps üzerine koyduğumuz markerlara tıkladığımzda bilgi penceresinin açılmasını ve bu bilgi pencere içerisinde bir yazının görünmesi istiyorsak aşağıdaki eklentileri kodumuz ekliyoruz.

 

Bu yazıyı burada noktalıyorum. Bir sonra ki yazımda marker ve info penceresi özelliklerine değinmeyi düşünüyorum.

Kolay gelsin…

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Başarılı (0)
  • İlginç (0)
  • Faydalı (0)
  • Sıkıcı (0)

Hakkında Murat KIRMIZIGÜL

- Gaziantep doğumlu - Bilgisayar Mühendisi - Yazılım Geliştirici-Proje Yöneticisi - Siyaset, Tarih, Sosyoloji, Fotoğrafçılık sever - Ayaz'ın babası :)

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir *

*

three × 3 =

Yukarı çık