Anasayfa / Yazılım / C# / Kml Dosyası Yazmak

Kml Dosyası Yazmak

Kml nedir? Öncelikle bu soruya başlayalım. Keyhole Markup Language kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta ve Google Earth programı ile kullanılan yer işaretleme dosyasıdır. Bu dosya özünde xml format şeklinde yazılabilir. Aşağıya örnek c# kodunu yazıyorum.

 

Yukarıdaki kod bloğunu açıklarsak:

ilk olarak xml bir dosya oluşturuyor ve dosyasının oluşturulma yolunu yazıyoruz. Ardından xml dokümanı başlatıyoruz. Ve tüm dosyayı kapsayacak ilk etiketi yazıyoruz. Ben boylam ve enlemleri bir text dosyasında alıyorum. Ve herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için virgül olarak gelen ondalıkları nokta olarak değiştiriyorum. Sonrasında diğer etiketleri tanımlıyoruz. Buradaki Style etiketi Google Earth ekranında görüntülenecek yer işaretleme ikonun hangi resimde olacağını gösteriyor. Name kısmında bu yer işaretinin adını ve işaret üzerine tıklandığında ekrana gelecek yazıları description bölümüne yazıyoruz. Point kısmında boylam,enlem,zoom ölçeği yazıyoruz. Bu zoom ölçeği önemli bir parametre değil. Google Earth yer işaretini ekrana yüklerken dikkatte almıyor kendi yaklaşma ölçeğini otomatik olarak oluşturuyor. Ardında açtığımız etiketleri tek tek kapatıyor. Ve doküman ile olan bağımızı koparıyoruz. Eğer herşeyi doğru şekilde yaptıysak aşağıdaki şekilde bir dosya yapısınız oluşması gerekiyor.

Kolay gelsin

 

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Başarılı (0)
  • İlginç (0)
  • Faydalı (0)
  • Sıkıcı (0)

Hakkında Murat KIRMIZIGÜL

- Gaziantep doğumlu - Bilgisayar Mühendisi - Yazılım Geliştirici-Proje Yöneticisi - Siyaset, Tarih, Sosyoloji, Fotoğrafçılık sever - Ayaz'ın babası :)

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir *

*

ten + 14 =

Yukarı çık